Overname Ynformed door Royal HaskoningDHV

11 juli 2018 – Ynformed is overgenomen door Royal HaskoningDHV. Door onze data science-expertise te combineren met de domeinkennis van Royal HaskoningDHV kunnen we binnen onze domeinen nog meer verschil maken.

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk bureau voor ingenieursdiensten, consultancy en projectmanagement en bestaat sinds 1881. Wereldwijd werken er 6.000 professionals aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan positieve maatschappelijke ontwikkelingen door intensieve samenwerking met klanten en partners.

Als data science-bedrijf met als missie om te innoveren in het (semi-)publieke domein zijn we enthousiast over de kansen die deze overname gaat bieden. Jaring Hiemstra, oprichter en CEO van Ynformed: ‘We zien een enorme toename in mogelijke toepassingen van kunstmatige intelligentie, in het bijzonder in domeinen als watermanagement, gezondheidszorg, assetmanagement, mobiliteit en energie. Door onze data science-kennis te combineren met de excellente domeinkennis van Royal HaskoningDHV verwachten we baanbrekende oplossingen te kunnen ontwikkelen.’ Ynformed blijft werken op de manier zoals we dat nu doen, vanuit ons kantoor te Utrecht en onder onze eigen naam.

Een erkenning van de positieve impact van de samenwerking van beide bedrijven is de onlangs gewonnen Big Data Challenge van Waterschap Rivierenland, de Unie van Waterschappen en STOWA. Ynformed en Royal HaskoningDHV sleepten de prijs in de wacht met hun concept voor het beperken van de gevolgen van extreme regenval door de toepassing van data: de HydroTwin.

Digitale transformatie Royal HaskoningDHV

Sinds de lancering van de nieuwe strategie in 2017, met een duidelijke focus op data en digitaal, heeft Royal HaskoningDHV belangrijke stappen gezet om de organisatie te transformeren. Erik Oostwegel: ‘Data science wordt steeds relevanter in de markten waarin we actief zijn. Door data science te combineren met domeinkennis, verbinden we de digitale met de fysieke wereld voor betere en snellere oplossingen voor onze klanten. We verwelkomen het Ynformed-team van experts in kunstmatige intelligentie, machine learning en data-algoritmen, die – net als wij – een positieve impact willen creëren. Zij zijn een strategische aanvulling op onze eigen expertise in data science.’

Kijk voor meer informatie over Royal HaskoningDHV op www.royalhaskoningdhv.com.

Ynformed nieuw logo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *