Data science in zorg op Zorg & ICT 2018

Voorspellen van gezondheidsrisico’s op basis van grote hoeveelheden tekstdata, vroege signalering van hartafwijkingen door videoanalyse en ontwikkeling van gepersonifieerde behandeltrajecten. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele kansen voor toepassing van data science in de zorg.

Op de beurs Zorg & ICT (17-19 april) in de Jaarbeurs Utrecht geven wij een masterclass over de manier waarop technieken als machine learning en artificial intelligence in de zorg kunnen worden ingezet. Doel: een effectievere behandeling, hogere patiënttevredenheid en lagere kosten. Wil jij als zorgprofessional een vliegende start maken met data science en weten wat mogelijk is? Je vindt ons iedere beursdag om 13:00 in Theater 5. Aanmelden voor onze masterclass kan hier.

Ynformed past data science toe in de zorg

Zorg is een van de domeinen waar Ynformed zich op richt met data science. De grote mate van digitalisering in de sector, de invoering van het elektrisch patiëntendossier (EPD) en de ontwikkeling van e-Health hebben data-science-toepassingen mogelijk én kansrijk gemaakt.

Er is steeds meer zorgdata beschikbaar die vertaald kan worden in waardevolle inzichten voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. De potentiële maatschappelijke impact hiervan is enorm. In termen van kosten, maar te meer in effectiviteit van behandelingen door persoonlijke benadering van patiënten. Een voorbeeld van zo’n project is personal medicine dat we in samenwerking met UMCU doen.

Over Zorg & ICT

Zorg & ICT is een beurs met inhoudelijk programma dat volledig gaat over innovaties op het gebied van digitaal gedreven zorg. Naast ruim 180 exposanten zijn er verschillende theaters waar sprekers je kennis over actuele onderwerpen zoals GDPR, digitale transformatie en cybersecurity in de zorg updaten. Het event is gratis toegankelijk. Aanmelden voor de beurs kan via deze link.

Zien we jou in de Jaarbeurs?

Masterclass data science in zorg
Door: Wouter van der Bij en Rutger Kerkhoff
Wanneer: di 17, wo 18 en do 19 april
Tijd: 13:00 – 13:45 uur
Plaats: Theater 5, Innovatie Arena van de Jaarbeurs Utrecht
Voor wie: zorgprofessionals, ICT´ers, managers of directeuren bij een zorginstelling
Kosten: gratis toegankelijk, wel even aanmelden voor de beurs via deze link. Aanmelden voor onze masterclass kan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *