Ynformed en Royal HaskoningDHV presenteren HydroTwin op Innovatie Expo

Samen met Royal HaskoningDHV mogen we op 4 oktober onze prijswinnende innovatie HydroTwin presenteren tijdens de Innovation Expo 2018 in Rotterdam.  

Slimmer en beter waterbeheer en minder wateroverlast, dat zijn de hoofddoelen van HydroTwin. De innovatie past data science toe op de grote hoeveelheden beschikbare data op het gebied van waterbeheer, waardoor waterbeheerders vroegtijdig van accurate inzichten kunnen worden voorzien om wateroverlast te beperken of zelfs te voorkomen.

De ambitie van Royal HaskoningDHV en Ynformed is om samen met de waterbeheerders een digitale replica te ontwikkelen (en daarmee een levende simulatie) van het watersysteem die met iedere regenbui of droogteperiode slimmer wordt door gebruik te maken van machine learning. De tool combineert historische en realtime data van grond- en oppervlaktewaterstanden, neerslag, temperatuur, standen van stuwen en gemalen en gebiedsinrichting met slimme algoritmes om nog beter wateroverlast te kunnen voorspellen en te voorkomen.

HydroTwin demo

Juni 2018 wonnen Ynformed en Royal HaskoningDHV met HydroTwin de Big Data Challenge Klimaat Adaptief Waterbeheer, een initiatief van waterschap Rivierenland samen met de waterschappen, STOWA en de Unie van Waterschappen. Sindsdien is niet stilgezeten en tijden de Innovation Expo 2018 worden bezoekers uitgedaagd actief mee te werken aan een eerste versie HydroTwin. Ook demonstreren we de eerste Proof-of-Concept. Je vindt ons van 09.00-18.00 uur in de Onderzeebootloods (stand 16.1).

I

Op de foto: data scientist Loes Knoben en field expert-water Lisette van Beusekom

Innovation Expo 2018

Met de Innovation Expo 2018 (IE2018) biedt de Nederlande overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed publiek te brengen. IE2018 heeft als thema ‘Global challenges, Dutch solutions’ en wil bijdragen aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land en in de wereld voor staan.

Kijk voor meer informatie op https://innovationexpo2018.nl/ of neem contact op met Lisette van Beusekom.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *