Verslag aquatech 2019

Verslag Aquatech 2019

Ynformed bezocht dit jaar Aquatech 2019 in RAI AMSTERDAM. Wat valt onze Field Expert Water Lisette  op tijdens een wandeling over de beursvloer vol innovatieve pompen, zuiveringstechnieken, meetapparatuur en membraantechnologie? En wat betekent dit voor de toekomst van de watermarkt?

Al die innovatieve producten die op de beurs te zien zijn leveren veel data op. “Dat geeft veel mogelijkheden, maar roept ook vragen op,” aldus Lisette. “Wat ga, en kan ik met die stroom aan data doen? Kan mijn data-infrastructuur dat aan? En hoe zorg ik dat het in het juiste systeem komt?” Wanneer er binnen de bestaande infrastructuur steeds meer oude apparatuur wordt vervangen, groeien we langzaam maar zeker naar een volledig intelligente waterketen toe, aldus Lisette. Deze ontwikkeling hoef je natuurlijk niet af te wachten. “Het is goed om te beginnen bij de huidige infrastructuur: welke data wordt al verzameld, wat kun je hiermee en zou je hier nieuwe informatie uit kunnen halen?” 

Bekijk het filmpje hieronder of lees hier meer over data science-toepassingen in de watersector. Wil je verder sparren over data science in de watersector? Neem contact met ons! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *